Arbodienst met een ander geluid

Arbodienstverlening in B.V. Nederland ziet er heel anders dan een aantal jaar geleden. Er heeft een verschuiving plaatsgevonden van ziekte en verzuim naar preventie en duurzame inzetbaarheid. Dit vraagt om een andere focus van leidinggevenden en HR.

Je volledig richten op het weer aan het werk krijgen van zieke werknemers is logisch. De verzuimkosten lopen immers met de dag verder op. Een zieke werknemer kost een werkgever gemiddeld € 250,- per dag! Natuurlijk, ziek is ziek. Maar als je je realiseert dat 80% van het verzuim niet (puur) medisch is, dan ligt er dus een andere oorzaak ten grondslag. En dat is nou juist het verzuim dat voorkomen kan worden.

Bij ttif & arbo geloven wij erin dat in de ideale wereld leidinggevenden en werknemers het samen “doen”. En dus samen verantwoordelijk zijn voor verzuim. Het is van belang dat leidinggevenden weten hoe ze hun rol daarin moeten oppakken en dat werknemers zich verantwoordelijk voelen voor hun verzuim(gedrag). Hoe zorg je dat je werknemers optimaal inzetbaar zijn en blijven? Hoe kan ik verzuim zien aankomen? Hoe gaat het nu echt met mijn werknemers? Oftewel: aandacht voor jouw werknemers maakt een groot verschil bij een ziekmelding!

Wij ondersteunen onze klanten hierbij. Van strak casemanagement en advisering tot coaching on the job en praktische trainingen om leidinggevenden te versterken in hun rol.

Dat is wat ons betreft hoe arbodienstverlening er anno 2022 uit hoort te zien. Meer weten over onze aanpak en visie? Neem contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.

arbodienst amsterdam

Blog berichten

BRAVO-factoren-ttif-en-arbo

Wat zijn de BRAVO-factoren? 

BRAVO-factoren, het staat voor Bewegen, Roken, Alcohol, Voeding en Ontspanning.…
Do's en don'ts bij ziekmelding header

Do’s en don’ts bij ziektemelding voor werkgever 

Het is natuurlijk altijd vervelend als een werknemer zich ziek…
Het belang van PMO

Het belang van Periodiek Medisch Onderzoek

Een Periodiek Medisch Onderzoek (PMO) is een geneeskundig onderzoek bij…