Onze bedrijfsartsen

Wij demedicaliseren en zien tegelijkertijd in de bedrijfsarts een belangrijke partner. Een expert die wij inzetten bij (dreigend) langdurig medisch verzuim en indien Wet verbetering poortwachter dit vraagt. Wij focussen ons op de daadwerkelijke oorzaak en vinden daar samen met jou de juiste oplossing voor.

Wat je van onze bedrijfsartsen mag verwachten:

  • Het zijn hoogopgeleide professionals met ruime ervaring in hun vakgebied.
  • Ze leveren maatwerk in iedere casus en dat betekent dus ook dat een verzuimende medewerker niet een vaste frequentie heeft aan bedrijfsartsconsults.
  • De bedrijfsartsen verdiepen zich in jouw organisatie zodat zij jou en jouw werknemers goed kunnen adviseren over de re-integratiemogelijkheden.

Opties consults bedrijfsartsen

ttif & arbo kent drie opties voor het bedrijfsartsconsult. De bedrijfsarts komt bij jou op locatie, het consult vindt plaats op de locatie van de bedrijfsarts en in zeer specifieke gevallen adviseren wij onze klanten om een consult aan huis in te plannen. Denk hierbij aan situaties waarbij het onmogelijk is te reizen als gevolg van medische beperkingen of als de sociale context van enorme invloed is op het verzuim.

ttif & arbo demedicaliseert. Wij leveren maatwerk en zetten in iedere casus gericht de bedrijfsarts in. Niet met een vaststaande cyclus aan bedrijfsartsenconsults dus in ieder verzuimdossier. Om dit te borgen hebben wij geen bedrijfsartsen op de loonlijst staan. Wij werken met een landelijk netwerk aan zelfstandig ondernemende bedrijfsartsen die vanuit eenzelfde visie verzuim benaderen. Met hen hebben we uiteraard afspraken over kwaliteit, doorlooptijd, resultaat en rapportages.

Partnership: sámen volledig grip op verzuim

Structureel lage verzuimcijfers: verzuimpercentage én meldingsfrequentie

Leidinggevenden pakken hun rol goed op

Werknemers voelen zich verantwoordelijk voor hun verzuimgedrag

HR heeft een adviseur en sparringpartner van niveau

Een nóg gezondere en vitalere organisatie

Neem contact met ons op

Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via 020 – 562 63 64 of vul het formulier hiernaast in zodat wij contact met jou kunnen opnemen.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Deze informatie helpt ons om onze dienstverlening beter af te stemmen op de omvang van jouw organisatie.
* geeft vereiste velden aan.

Een bedrijfsarts is verantwoordelijk voor de medische begeleiding van zieke werknemers en de preventie van gezondheidsproblemen die verband houden met het werk. Hij of zij adviseert werkgevers en werknemers over arbeidsomstandigheden en veiligheidsrisico’s en helpt bij het opstellen van een arbobeleid. Daarnaast heeft de bedrijfsarts een rol bij het beoordelen van de geschiktheid van werknemers voor het werk en het geven van medische keuringen.

Bij verzuimbegeleiding heeft de bedrijfsarts een centrale rol. Hij of zij adviseert werkgevers en werknemers over de oorzaak van het verzuim en de mogelijkheden voor herstel en re-integratie. De bedrijfsarts stelt ook het re-integratieplan op en beoordeelt of de werknemer geschikt is voor het eigen werk of ander passend werk.

Bij preventie heeft de bedrijfsarts een belangrijke rol in het signaleren van gezondheidsrisico’s op de werkvloer en het adviseren van werkgevers over het nemen van preventieve maatregelen. Hij of zij kan bijvoorbeeld adviseren over ergonomie, psychosociale arbeidsbelasting, fysieke belasting en veiligheid op de werkvloer.