Arbeidsdeskundige

Inzet van arbeidsdeskundige: optimaliseer de inzetbaarheid van jouw medewerkers

Wat is een arbeidsdeskundige?

Een arbeidsdeskundige is een specialist op het gebied van arbeid en gezondheid. Deze deskundige heeft diepgaande kennis van de belastbaarheid van werknemers, arbeidsomstandigheden en de wet- en regelgeving omtrent arbeid. De arbeidsdeskundige speelt een cruciale rol bij het bevorderen van de inzetbaarheid van medewerkers.

Wanneer zet je een arbeidsdeskundige in?

Een arbeidsdeskundige kan worden ingezet in verschillende gevallen, waaronder:

1. Verzuim en re-integratie

Als een medewerker langdurig ziek is en het re-integratieproces moet worden gestart, kan een arbeidsdeskundige helpen bij het beoordelen van de geschiktheid van de medewerker voor het huidige werk, het identificeren van mogelijke aanpassingen en het ondersteunen bij de re-integratieplanning.

2. Preventie

Het voorkomen van uitval is essentieel voor een gezonde organisatie. Een arbeidsdeskundige kan bijdragen door gezondheidsproblemen vroegtijdig te identificeren, werkomstandigheden te evalueren en passende aanpassingen voor te stellen om mogelijke problemen te verminderen.

3. Werkplekaanpassingen

Bij veranderingen in de organisatie, zoals herstructurering of het toetreden van nieuwe medewerkers, kan een arbeidsdeskundige helpen bij het aanpassen van de werkplek om de efficiëntie en veiligheid te waarborgen.

4. Arbeidsongeschiktheidsonderzoek

Als er twijfels bestaan over de arbeidsongeschiktheid van een medewerker, kan een arbeidsdeskundige een grondig onderzoek uitvoeren om de mate van arbeidsongeschiktheid vast te stellen en re-integratiemogelijkheden te identificeren.

Arbeidsdeskundig onderzoek of inzet van een arbeidsdeskundige?

Het belangrijkste verschil ligt in het doel en de toepassing. Een arbeidsdeskundig onderzoek is gericht op het beoordelen van de mogelijkheden en beperkingen van een individuele werknemer, terwijl de inzet van een arbeidsdeskundige een bredere dienstverlening omvat om arbeidsgerelateerde problemen op te lossen of te begeleiden. Beide kunnen echter samenwerken om werknemers te helpen bij hun werkgerelateerde uitdagingen, vooral in situaties waarbij een arbeidsdeskundig onderzoek leidt tot aanpassingen die moeten worden gecoördineerd met de hulp van een arbeidsdeskundige.

Maak gebruik van de expertise van een arbeidsdeskundige

Bij ttif & arbo begrijpen we het belang van een gezonde en optimale inzetbaarheid van jouw medewerkers. Onze ervaren arbeidsdeskundigen staan klaar om jou te ondersteunen bij het uitvoeren van een gedegen arbeidsdeskundig onderzoek.

We kijken naar de specifieke situatie van jouw medewerkers en organisatie en bieden advies op maat. Samen zorgen we voor een gezonde en duurzame arbeidsrelatie tussen jouw medewerkers en de organisatie.

Focus op nieuw perspectief

Zicht op arbeidsmarktpositie

Uitgebreide coachsessie

Adviesverslag met vervolgstappen

Neem contact met ons op

Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via 020 – 562 63 64 of vul het formulier hiernaast in zodat wij contact met jou kunnen opnemen.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Deze informatie helpt ons om onze dienstverlening beter af te stemmen op de omvang van jouw organisatie.
* geeft vereiste velden aan.