Arbodienst Groningen

Bij ttif & arbo hebben we meer dan 50 jaar ervaring als arbodienst in Groningen. Wij helpen bedrijven om het verzuim te verminderen. Samen met jou zorgen we ervoor dat er juist gehandeld wordt bij verzuim. Zo coachen we je leidinggevenden en geven we advies aan HR.

Arbodienst Nederland

Onze focus als arbodienst in Groningen: demedicaliseren en re-integratie

Verzuim heeft in veel gevallen geen (puur) medische oorzaak. Vaker zijn privé- en werkomstandigheden de oorzaak. Wij proberen het verzuim te demedicaliseren. Wanneer er geen medische oorzaak is, werken we aan een passende oplossing. Dat doen we samen met jou en de verzuimende medewerker. Door de daadwerkelijker oorzaak aan te pakken, kan de medewerker snel weer aan de slag. We streven naar een snelle en duurzame re-integratie.

Ervaren bedrijfsartsen bij medisch verzuim

Indien verzuim wél een medische oorzaak heeft, is het ook belangrijk om adequaat te handelen. Hiervoor hebben we bij ttif & arbo een team van ervaren bedrijfsartsen. Een bedrijfsarts zorgt ervoor dat een verzuimende medewerker de beste zorg ontvangt. Onze bedrijfsartsen kunnen bij jou op locatie komen, maar een consult kan ook bij de bedrijfsarts plaatsvinden. In sommige gevallen zullen we adviseren om een consult aan huis in te plannen.

Als arbodienst in Groningen leveren we maatwerk. Om die reden hebben wij geen bedrijfsartsen op onze loondienst. In plaats daarvan werken we met zelfstandig ondernemende bedrijfsartsen. Wij maken duidelijk afspraken over kwaliteit, doorlooptijd, rapportages en resultaten.

Coaching door dé arbodienst van Groningen

Bij verzuim zonder medische oorzaak ligt de verantwoordelijk bij de werknemer en bij de leidinggevende. Door middel van coaching treden we preventief op. Wij leren jouw leidinggevenden om beter met verzuim om te gaan. Zo laten we bijvoorbeeld zien welke vragen een leidinggevende mag stellen. Ook leren we leidinggevenden om duidelijk afspraken te maken en eerder contact goed op te volgen. Bovendien laten we werknemers zien welke verantwoordelijkheden zij hebben.

Een partnership met dé arbodienst van Groningen

Als arbodienst in Groningen werken we het liefst vanuit een partnership. Dit omdat we jouw organisatie zo het best kunnen ondersteunen. Tijdens het partnership raken we bekend met de structuur en uitdagingen van je organisatie. Zo zijn we ook steeds beter in staat om verzuim te voorkomen. Wil jij ook grip op het verzuim binnen jouw bedrijf? Je kunt ons bereiken via 020 – 562 63 64, maar ook via ons contactformulier.

Zij gingen je voor

Logo Stryker
ksv-logo
HIK vision
Pneutec
VerzuimSignaaal
Spencer Stuart
Viacom logo
Wrist
Logo Hospitalist
Channable logo
Tuberculosefonds logo
Kawasaki logo


Partnership: sámen volledig grip op verzuim


Structureel lage verzuimcijfers: verzuimpercentage én meldingsfrequentie


Leidinggevenden pakken hun rol goed op


Werknemers voelen zich verantwoordelijk voor hun verzuimgedrag


HR heeft een adviseur en sparringpartner van niveau


Een nóg gezondere en vitalere organisatie

Neem contact met ons op

Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via 020 – 562 63 64 of vul het formulier hiernaast in zodat wij contact met jou kunnen opnemen.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Deze informatie helpt ons om onze dienstverlening beter af te stemmen op de omvang van jouw organisatie.
* geeft vereiste velden aan.