Vertrouwenspersoon

Een veilige en prettige werkomgeving is essentieel voor het welzijn en de productiviteit van alle werknemers.

Waarom een sociaal, veilig werkklimaat belangrijk is

Een sociaal, veilig werkklimaat begint bij een proactieve houding van werkgevers. Het is van essentieel belang dat het onderwerp bespreekbaar is en dat werknemers weten waar ze terecht kunnen in geval van ongewenst gedrag. Door samen te werken aan preventie, creëren we een werkomgeving waarin iedereen zich veilig en gewaardeerd voelt.

De rol van een vertrouwenspersoon

Een vertrouwenspersoon speelt een cruciale rol in het aanpakken van ongewenst gedrag. Hoewel het hebben van een vertrouwenspersoon niet verplicht is, kan deze persoon een veilige haven bieden voor werknemers die te maken krijgen met ongewenst gedrag. Of je nu kiest voor een interne of externe vertrouwenspersoon, het belangrijkste is dat werknemers weten dat er iemand is die naar hen luistert en hen ondersteunt.

Draag bij aan een sociaal, veilig werkklimaat

Een veilige haven voor medewerkers bij gevoelige kwesties

Ervaren professionals die hun rol met zorg en integriteit uitvoeren

Structurele aanpak om ongewenst gedrag te voorkomen

Interne of externe vertrouwenspersoon?

Het kiezen tussen een interne of externe vertrouwenspersoon hangt af van verschillende factoren. Een interne vertrouwenspersoon kan het voordeel hebben dat hij of zij de organisatie en haar cultuur goed kent, maar het kan ook lastig zijn als het gaat om gevoelige kwesties. Een externe vertrouwenspersoon daarentegen biedt objectiviteit en onafhankelijkheid. Het ideale scenario is vaak om zowel een interne als externe vertrouwenspersoon aan te stellen, zodat werknemers kunnen kiezen wie ze benaderen.

Creëer een veilige werkomgeving samen!

Het is cruciaal om samen met werknemers te werken aan het creëren van een veilige en plezierige werkomgeving. Dit begint met het kritisch bekijken van het beleid rond psychosociale arbeidsbelasting en de gedragscode van de organisatie. Betrek werknemers bij het proces en implementeer een structurele aanpak om ongewenst gedrag te voorkomen. Wacht niet tot het te laat is; investeer vandaag in een veilige toekomst voor jouw organisatie.

Neem contact op voor meer informatie over de inzet van een Vertrouwenspersoon

Bij ttif & arbo begrijpen we het belang van een Vertrouwenspersoon. Wij werken samen met ervaren professionals die hun rol met zorg en integriteit uitvoeren. Het welzijn van jouw medewerker en een veilige werkomgeving staan daarbij centraal. Neem vandaag nog contact met ons op om meer te weten te komen over het inzetten van een Vertrouwenspersoon en hoe wij jou kunnen helpen bij het creëren van een sociaal, veilig werkklimaat.

Neem contact met ons op

Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via 020 – 562 63 64 of vul het formulier hiernaast in zodat wij contact met jou kunnen opnemen.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Deze informatie helpt ons om onze dienstverlening beter af te stemmen op de omvang van jouw organisatie.
* geeft vereiste velden aan.