Adviseur verzuim & inzetbaarheid aan het woord

Lea is werkzaam als adviseur verzuim & inzetbaarheid bij ttif & arbo. Zij gaat regelmatig op bezoek bij haar klanten om te bespreken wat er nodig is om een gezonde en veilige werkomgeving te creëren, zodat medewerkers met plezier naar hun werk gaan en hun werk naar behoren kunnen uitvoeren. Het werk als adviseur verzuim & inzetbaarheid biedt veel afwisseling en elke dag is anders.

Samen werken aan verzuim

Vandaag bezoekt Lea haar klant Marriott Hotels in hartje Amsterdam. Collega Marc, accountmanager, is met haar meegekomen en maakt een grapje dat ze niet meer terug zal komen op kantoor vanwege de mooie werkplek en lekkere koffie. Echter, dit is niet de enige reden dat Lea graag bij Marriott Hotels op bezoek komt. Het doel van haar afspraak is om Marriott Hotels als organisatie beter te leren kennen. Als adviseur verzuim & inzetbaarheid wil zij inzicht krijgen in de werksfeer en de cultuur, hoe leidinggevenden en managers kijken naar preventie en duurzame inzetbaarheid, hoe het verzuim binnen de diverse teams verloopt en welke uitdagingen er zijn. Lea haalt veel energie uit deze gesprekken op locatie bij de klant: “Samen werken we aan oplossingen op maat en zetten we onze schouders onder het verzuim.”

Preventie: het creëren van een fijne werksfeer

Marriott Hotels doet al veel mooie dingen om verzuim te voorkomen. Zo vergroten zij bijvoorbeeld de betrokkenheid van medewerkers door hen in hun kracht te zetten en oprechte interesse te tonen. Op de dag van de afspraak is het Taco Tuesday, waarbij de food & beverage manager, met een Mexicaanse culturele achtergrond, een authentiek Mexicaans lunchbuffet verzorgt. In haar rol als adviseur verzuim & inzetbaarheid vindt Lea het prettig om te zien dat Marriott Hotels zich richt op preventie en duurzame inzetbaarheid en het creëren van een fijne werksfeer, waarbij het waarderen van medewerkers een belangrijk onderdeel is. Doordat Lea zelf ervaring heeft als horecamedewerker, begrijpt ze als geen ander hoe zwaar het werk kan zijn en dat maakt het voor haar extra waardevol om bij te dragen aan gezonde en sterke teams.

Bij Marriott Hotels voelt Lea zich helemaal op haar plek en haalt zij veel energie uit het samenwerken aan preventie- en verzuimoplossingen. Wie weet zal zij binnenkort vaker naar dit mooie hotel gaan, maar dan als klant.

2

Blog berichten

BRAVO-factoren-ttif-en-arbo

Wat zijn de BRAVO-factoren? 

BRAVO-factoren, het staat voor Bewegen, Roken, Alcohol, Voeding en Ontspanning.…
Do's en don'ts bij ziekmelding header

Do’s en don’ts bij ziektemelding voor werkgever 

Het is natuurlijk altijd vervelend als een werknemer zich ziek…
Het belang van PMO

Het belang van Periodiek Medisch Onderzoek

Een Periodiek Medisch Onderzoek (PMO) is een geneeskundig onderzoek bij…