Terug naar kantoor. Tips voor jouw medewerkers!

Terug naar kantoor. Waar moet ik aan denken?

Je dagelijkse routine op het werk kan tegenwoordig anders zijn. Misschien ben je vaker thuis gaan werken, als je functie dat toelaat, en heb je je leven daarop afgestemd. Maar wat als je werkgever straks weer verwacht dat je (soms) op kantoor verschijnt? Hoe bereid je je hierop voor en behoud je een gezonde balans tussen werk en privé?

Een goede voorbereiding is cruciaal. Daarom heeft onze coach Saskia de 7 belangrijkste tips voor jou op een rijtje gezet!

#1. Werk aan je “normale” ritme

Zet nu al op tijd de wekker en ga een kwartiertje wandelen voordat je werkdag start. Een mooi alternatief op je naderende woonwerk verkeer en zo bouw je vast je “pré-corona” ritme op. Het houdt je energiek.

#2. Tijd om zaken te regelen

Het afgelopen jaar is er mogelijk veel gebeurd op privévlak. Wellicht is er sprake van een gezinsuitbreiding of een huisdier erbij? Maak meer vaste afspraken met opvang, familie en vrienden, zodat je van elkaar weet wat je kunt verwachten. Dit brengt rust, structuur en regelmaat.

#3. Speel in op veranderingen

Is het echt nog nodig om elke dag naar kantoor te gaan? Past die 9 tot 5 mentaliteit nog in je huidige leven? Of ben je meer gewend geraakt aan de flexibiliteit? Het afgelopen jaar heeft ons wel geleerd dat we allemaal – en dus ook je werkgever – flexibeler zijn dan we dachten. Het was weliswaar even zoeken, maar veranderen kan. Wat vergt dit van jou als werknemer? Ga het gesprek aan met je leidinggevende en maak goede afspraken hierover.

#4. Wees zuinig op elementen van die nieuwe regelmaat!

Ging je tussendoor regelmatig even wandelen of sporten? Of wisselde je met enige regelmaat van werkplek thuis (bureau, eettafel, bank, tuin)? Blijf dit doen! Het helpt jou om optimaal inzetbaar te zijn en te blijven. Ook als je straks weer wat vaker de deur uit moet.

#5. Behoud een fijne werkplek!

Je ontkomt er niet aan, je zal meer dan vroeger thuis blijven werken. Zorg ervoor dat je werkplek goed aanvoelt. Staat je bureau op de juiste hoogte? Heb je een fijne stoel? Zorg voor veel licht en het maak het gezellig met een plantje. Drink voldoende. Water met een schijfje citroen en munt, doet wonderen! Aan het einde van de dag is het belangrijk om letterlijk uit je werkkantoor te stappen. Heb jij niet de ruimte voor een apart kantoor, maar zit je bijvoorbeeld in de woonkamer? Ruim je spullen aan het einde van de dag op en sluit je werkdag af.

#6. Kom achter je beeldscherm vandaan!

Verleid je niet tot 8 uur lang zitten achter je laptop. Denk aan kleine trucjes zoals de wekker zetten om je benen te strekken of las om de zoveel tijd een beeldschermpauze in van 10 minuten . Doe je telefoongesprekken buiten. Niet alles hoeft via videobellen toch? Zo haal je ook direct een frisse neus. Ga je de deur uit en naar kantoor? Gebruik die tijd dan ook echt voor dat koffiemomentje met een collega.

#7. Trek op tijd aan de bel bij je leidinggevende

Ervaar je druk omdat je niet kunt omgaan met de veranderingen, heb je moeite met plannen? Of ervaar je een drempel om weer naar kantoor te gaan na al die tijd? Of mis je misschien wel uitdaging omdat je de nieuwe manier van werken niet bij je past? Bespreek dit met je leidinggevende. Heel verstandig om eens stil te staan bij de impact van al die veranderingen de afgelopen jaar.

Bekijk de 7 tips van Saskia

Wil je meer weten of heb je vragen? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.

Contactformulier

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Deze informatie helpt ons om onze dienstverlening beter af te stemmen op de omvang van jouw organisatie.
* geeft vereiste velden aan.
tips_terug_naar_kantoor

Blog berichten

BRAVO-factoren-ttif-en-arbo

Wat zijn de BRAVO-factoren? 

BRAVO-factoren, het staat voor Bewegen, Roken, Alcohol, Voeding en Ontspanning.…
Do's en don'ts bij ziekmelding header

Do’s en don’ts bij ziektemelding voor werkgever 

Het is natuurlijk altijd vervelend als een werknemer zich ziek…
Het belang van PMO

Het belang van Periodiek Medisch Onderzoek

Een Periodiek Medisch Onderzoek (PMO) is een geneeskundig onderzoek bij…