Arbodienst Den Haag

71 procent van de medewerkers vindt passend werk bij tweede spoor in Den Haag.

arbodienst-denhaag

Passend werk bij tweede spoor in Den Haag

Wil jij een zieke medewerker goed kunnen begeleiden naar nieuw, passend werk? Laat dat over aan onze coaches tweede spoor. In tweede spoor gaat een coach samen met de medewerker aan de slag met de zoektocht naar nieuw, passend werk.

Onze coach helpt de medewerker het beste uit zichzelf te halen. We kijken naar de mogelijkheden, kwaliteiten en interesses en coachen de medewerker door het hele traject. Tweede spoor in Den Haag is succesvol. Maar liefst 71% van de kandidaten tweede spoor vindt een nieuwe, passende baan met de hulp van ttif & werk.

Het doel van tweede spoor

Het vinden van nieuw, passend werk is het doel van tweede spoor. Het kan een vervelende tijd zijn voor jouw medewerker. Door langdurig uitval en beperkingen, kan jouw medewerker niet meer terugkeren naar het eigen werk. Samen met de coach brengt de medewerker de situatie in kaart, maken ze kansen en mogelijkheden inzichtelijk en werken zij naar het gewenste eindresultaat: re-integreren op de arbeidsmarkt met een nieuwe baan.

De fases van tweede spoor in Den Haag

Intake & actieplan: de medewerker maakt kennis met de coach. Op basis van het verhaal van de medewerker geeft de coach uitleg over het traject en de te nemen stappen. De afspraken en doelen staan in het actieplan. Dit vormt de basis van het re-integratieplan.

Persoonlijk profiel en arbeidsmarktpositie: de medewerker krijgt toegang tot Jobport voor het maken van testen, zoeken naar vacatures en het bijhouden van sollicitatieactiviteiten. Het persoonlijke profiel van de medewerker wordt gekoppeld aan de arbeidsmarkt. Vacatures uit de regio van Den Haag worden hierdoor eenvoudig gevonden.

Solliciteren: de medewerker bespreekt de gevonden vacatures met coach. Welke stappen zijn er nodig om tot een goede sollicitatie te komen? Welke sollicitatievaardigheden vragen om ondersteuning? Van het schrijven van een goede motivatiebrief, tot het voorbereiden en voeren van een sollicitatiegesprek. Onze coaches denken mee.

Re-integratie tweede spoor in Den Haag

Medewerkers die een traject tweede spoor volgen, krijgen een vaste coach uit de regio. Deze coach is ervaren, betrokken en heeft een breed netwerk. Wij gaan voor het meest optimale resultaat: nieuw werk! Gedurende het traject contact met de werknemer en werkgever zodat er tussentijds kan worden bijgestuurd. Alle gesprekken en activiteiten legt de coach vast in een uitgebreide rapportage. Ook na de afronding van het traject houdt de coach contact met de werknemer. Dat mag je verwachten van tweede spoor in Den Haag.

Zij gingen je voor

Logo Stryker
ksv-logo
HIK vision
Pneutec
Holland Barrett
Spencer Stuart
Viacom logo
Wrist
Logo Hospitalist
Channable logo
Tuberculosefonds logo
Kawasaki logo


Partnership: sámen volledig grip op verzuim


Structureel lage verzuimcijfers: verzuimpercentage én meldingsfrequentie


Leidinggevenden pakken hun rol goed op


Werknemers voelen zich verantwoordelijk voor hun verzuimgedrag


HR heeft een adviseur en sparringpartner van niveau


Een nóg gezondere en vitalere organisatie

Neem contact met ons op

Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via 020 – 562 63 64 of vul het formulier hiernaast in zodat wij contact met jou kunnen opnemen.

Naam*
Toestemming*
* geeft vereiste velden aan.
Menu