Successen boeken in tijden van corona

Leonie Bol – HR advisor bij Funda – en ttif & arbo zijn geen vreemden van elkaar. “In het verleden heb ik al eens met ttif & arbo samengewerkt en dat is altijd erg goed bevallen. Toen wij bij Funda op zoek waren naar een nieuwe arbodienstverlener, heb ik direct contact gezocht met Helga (accountmanager bij ttif & arbo). The rest is history!”

Funda maakt nu een jaar gebruik van ttif & arbo als arbodienstverlener. Een goed moment om even terug te blikken en te kijken naar de uitdagingen en ambities voor het komende jaar. Bij aanvang van de samenwerking krijgen klanten bij ttif & arbo een vaste re-integratieadviseur aangewezen. Voor Funda is dit Sonja Tubbergen. In haar rol coacht en begeleidt Sonja management en is ze een sparringpartner voor HR. Daarnaast heeft zij contact met verzuimde medewerkers.

Goed partnership leidt tot resultaat

De klik tussen Leonie en Sonja was er direct. En dat is bijzonder, want de twee dames hebben elkaar – door corona – nog niet live ontmoet. Toch gaat de samenwerking vanaf het begin al goed. Ook met de leidinggevenden van Funda verloopt het contact prettig.

Wat is er zo kenmerkend aan de samenwerking? “We weten elkaar goed te vinden, maken tijd voor elkaar wanneer dat nodig is en we houden de lijnen kort”, aldus Sonja. Voor Leonie geldt dat zij de samenwerking met ttif & arbo altijd heeft ervaren als persoonlijk en er wordt snel opvolging gegeven aan gemaakte afspraken. Dat laatste is niet altijd vanzelfsprekend. “ttif & arbo denkt echt met ons mee als sparringpartner en dat ik vind ik erg waardevol.”

Goed partnership is belangrijk, zeker als je met elkaar ook echt resultaat wilt boeken. Funda heeft drie duidelijke doelen, namelijk: het verlagen van zowel het verzuimpercentage als het aantal frequent verzuimende medewerkers en de rol van leidinggevenden bij verzuim verstevigen. Leidinggevenden bij Funda zijn in ”the lead” als het gaat om verzuim en preventie, maar in de praktijk komt er nu nog vaak actieve ondersteuning vanuit Leonie bij kijken. “Maar we hebben al flinke stappen in de goede richting gemaakt, dankzij Sonja.”

Samen grip op verzuim

Leonie en Sonja duiken diep in de dossiers. Ze gaan tot de bodem om te kijken wat er achter het verzuim zit en wat er nodig is om de medewerker succesvol te laten re-integreren of een doorbraak te creëren door de juiste interventie in te zetten. De kracht zit in het samenspel: van de juiste informatie verzamelen, tot en met het inzetten van de juiste interventie en de timing van de te nemen acties. Sonja: “Ik vergelijk het zelf altijd met het maken van een puzzel.”

In het jaar dat Funda en ttif & arbo samenwerken is er al veel bereikt! Niet alleen het verzuimpercentage is gedaald, maar er is ook sprake van een forse daling van de meldingsfrequentie. Leonie en Sonja hebben het afgelopen jaar ook samen veel langlopende dossiers kunnen afsluiten.
Sonja ziet de grote aandacht voor preventie en duurzame inzetbaarheid bij Funda en in de samenwerking als sleutel van het succes.

Funda begrijpt én omarmt de visie van ttif & arbo

Het gaat om meer dan alleen verzuimende medewerkers terug op de werkvloer krijgen. Sonja legt uit waarom: “Bij ttif & arbo kijken wij wat er achter het verzuim verscholen zit en wat de tegenwerkende of juist meewerkende factor is om te komen tot resultaten. Funda omarmt deze visie. Hierdoor worden de juiste interventies ingezet door Funda, wat leidt tot een duurzaam resultaat waarbij zowel werkgever als medewerker baat bij heeft. Dat maakt mijn werk mooi én interessant. Vanuit Funda is er ook veel aandacht voor preventie en dat staat bij mij ook hoog in het vaandel. Dit werpt zijn vruchten af in de lopende dossiers.”

Focus dit jaar ligt met name op coaching van leidinggevenden op het gebied van verzuim, maar ook preventie. Het doel van Sonja is haar zichtbaarheid bij leidinggevenden te vergroten door meer contact te hebben – hopelijk ook snel face-to-face en op locatie –  en samen te kijken naar de vervolgstappen. Uiteraard blijft er aandacht voor de verzuimcijfers, maar ook daar hebben de dames het volste vertrouwen in!

Logo Funda

Blog berichten

hoe zorg je voor betrokken medewerkers

Hoe zorg je voor betrokken medewerkers? 

Betrokken medewerkers zijn vaak productiever, hebben minder stress en zijn…
samenwerking-ttifcompany

Samenwerking ttif.company, BrinQer & Delta uitgebreid met Caretowork

De samenwerking tussen ttif.company, BrinQer en Delta breidt zich verder…
2

Adviseur verzuim & inzetbaarheid aan het woord

Lea is werkzaam als adviseur verzuim & inzetbaarheid bij ttif…