Checklist bij de keuze voor een arbodienst

Nu overstappen is toch niet handig? Jazeker wel! Dit is juist het moment om eens kritisch te kijken naar je arbodienst. Hoe is het bijvoorbeeld met het ziekteverzuim binnen de organisatie? Misschien ben je direct of indirect geconfronteerd met corona? En nu de rek er wel uit is bij de meeste mensen, liggen de mentale klachten op de loer. Merk jij hier al wat van bij jouw medewerkers of misschien wel bij jezelf?

Wellicht nog belangrijker: voel jij je daarin gesteund door je arbodienst? Krijg je (on)gevraagd advies, tips of werken jullie aan preventie om meer grip te krijgen op de uitdagingen die corona met zich meebrengt?

Een arbodienst kan corona niet voor je oplossen. Was het maar zo! De kracht van een arbodienst zit hem in partnership, proactiviteit en out of the box adviseren zodat je grip houdt op je verzuim. Ook in deze hectische en lastige tijd.

Download checklist  Een arbodienst is een partner die naast jou staat!

  Een aantal mooie organisaties heeft de afgelopen maanden de overstap naar ons gemaakt. Waarom? Omdat je juist in deze tijd een partner wilt die naast je staat, die met je meedenkt, die toegankelijk en bereikbaar is en je met raad en daad bijstaat.

  We zijn er heel trots op dat we sinds eind april 2020 met een aantal mooie nieuwe organisaties een samenwerking  ‘In partnership’ zijn gestart. Want dat is het waar het wat ons betreft om draait.  Echt partnership, we doen het samen.

  Als je op zoek bent naar een arbodienst met een toverstaf, die niet-gemotiveerde en frequent verzuimende medewerkers wegtovert, of als je vindt dat jouw verzuim de verantwoordelijkheid is van de arbodienst, dan worden wij zeker geen partners. Het verzuim is namelijk altijd van jou. Maar we willen je wel graag helpen op weg naar een betere verzuimcultuur en daarbij behorende verzuimcijfers!

  Oké, wat is belangrijk bij een keuze van een nieuwe arbodienst?

  Wij geloven écht dat er een oprechte klik moet zijn op visie over de verzuimaanpak, maar ook op hoe er binnen jullie organisatie gekeken wordt naar leiderschapsontwikkeling. Want wij geloven oprecht dat de verantwoordelijkheid van verzuim hoort te liggen bij de leidinggevenden ( én de medewerkers). En zijn die er (nog) niet klaar voor? Geen probleem, dan gaan wij samen met jou met de leidinggevenden aan de slag om hen daar wel klaar voor te stomen, met een goed doordacht plan waar wij beiden achter staan. Want het gaat om puur maatwerk; wat past het beste bij jouw organisatie? Wat hebben jouw leidinggevenden nodig om de volgende stap te maken? Daar spelen wij graag samen met jou op in.

  Daarnaast verwachten wij dat je écht met ons wilt samenwerken. Dat vraagt om transparantie van beide kanten. Samen optrekken, ook als dat betekent dat je elkaar moet aanspreken op zaken die (nog) niet goed lopen.

  Wij nemen ook de tijd. Het overstappen en implementeren van een nieuwe samenwerking met een arbodienst kost tijd en die moet je daar ook voor nemen. Als wij benaderd worden door organisaties die binnen 1 maand volledig willen overstappen, dan fronsen wij de wenkbrauwen. Wij houden ook van snelheid, maar dit moet natuurlijk niet ten koste van de kwaliteit.

  De vraag is nu, wat doe jij? Ben jij je aan het oriënteren op een nieuwe arbodienst? Download dan hieronder onze checklist bij de keuze voor een arbodienst.

  Checklist ontvangen

  Vul hieronder jouw gegevens in en je ontvangt van ons de checklist bij de keuze voor een arbodienst.   Kaartje Helga